Cykelsemester och camping

Cykelsemestrar för hela familjen blir allt populärare, men det gäller att cykla på rätt cykel och att ha förbestämda destinationer för att orka med cyklingen. Här är ett gäng tips på Sveriges bästa campingplatser för att göra din cykel semester på sadeln så bra som möjligt.

Om du planerar en cykelsemester med familjen finns en del saker att tänka på, och den viktigaste detaljen att man cyklar på en cykel som är bekväm och anpassad för längre cykelturer. Just sådana finns att hitta hos Cykloteket som erbjuder alla sorters cyklar för hela familjen. Så innan väskorna packas och det är dags att trampa iväg kan det vara bra att i alla fall dubbelkolla om man verkligen har rätt cykel för ändamålet. Till exempel att komma halvvägs mitt ut i ingenstans och behöva stanna mitt på en landsväg och inse att det kanske inte var ett så smart drag att cykla iväg på en äldre retrocykel med blommig cykelkorg är nog inte något som någon vill uppleva. En annan fördel med att handla en ny cykel från en renommerad cykelbutik är att man inte riskerar att köpa en stulen cykel, vilket är något man kan råka göra om man köper en begagnad. Så om du funderar på det kan det vara bra att läsa artikeln som tidningen NA skrivit om hur man undviker att råka göra just detta.

”Om ni planerar en cykelsemester med barnen, planera korta sträckor som passar alla, med många pauser. Kom ihåg att lek, glass och bad är barnens favoriter, och det blir trevligast om det finns något för alla att njuta av. Idag finns det många appar och hemsidor där du kan få hjälp med planering. Ta hjälp av till exempel Strava eller Ride with GPS.” källa: mitti.se.

Tips på campingplatser att cykla till

När cykeln är inhandlad och packningen packad är det dags att ge sig av. Men smart är om ni planerat vart färden bär av till. Som tur är fullkomligt kryllar Sverige av fina campingplatser och i en artikel hos Expressen har man sammanställt landets 14 bästa campingplatser. Där nämns bland annat Hafsten Resort i Bohuslän, Böda Sand på norra Öland och Gustavsvik i Närke till exempel. Den sistnämnde är dessutom ett perfekt resmål för barnfamiljen, här huserar nämligen landets största upplevelsebad och äventyrscenter plus att campingen är utrustad med flertalet lekplatser. För de vuxna finns golfbana med tillhörande relaxavdelning, så detta är ett ställa som nog hela familjen skulle trivas på.