Tiden kan gå långsamt på campingen

Alla de som barn tillbringade flera somrar på en camping med familjen vet att det lätt kan bli långtråkigt efter ett tag. Minigolfbanan är avklarad för fjärde gången den här veckan, badet lockar inte längre och brännan är perfekt. Så, vad finns det då kvar att göra på campingen?

Få tiden att gå

Tycker du att tiden tickar på långsamt och redan har läst klart de böcker du tog med på husvagnssemestern? Då kan du finna inspiration av att läsa om den 25-årige killen i Borås som bor i husvagn året runt. Till skillnad från majoriteten som lätt blir rastlösa av att inte ha något att fördriva tiden med menar den 25-årige Boråsaren att det är avsaknaden av prylar som ger honom frihet. För oss andra kan det trånga bostadsutrymmet och avsaknaden av saker att göra få oss att dra oss i håret av ren uttråkning – särskilt när det regnar ute. Ett enkelt men ändå effektivt sätt är att surfa på webben. Ingen annanstans kan du nå ett så brett utbud av underhållning och tidsfördriv på semestern. Att surfa in på din favoritsida och läsa om något spännande eller se en tv-serie medan regnet smattrar mot tältväggarna är oslagbart. Nuförtiden finns det möjlighet att koppla upp sig mot det mobila nätverket nästan överallt. Skulle det vara dålig mottagning kan du med största sannolikhet få koppla upp dig mot campingplatsens wifi-nätverk.

Shoppa längs vägen

Många campingplatser ligger ute på landet en bit bort från större bebyggelse. Har du tur kommer du passera flera loppmarknader på vägen dit – utmärkta tillfällen att fynda prylar att ha med på semestern för en billig peng. Det är de små oplanerade köpen som ofta är roligast, kanske hittar du ett spel eller serietidningar från när du var ung. Är du dessutom kunnig på antikviteter kan du säkerligen göra riktiga klipp för att dryga ut semesterkassan. Vill du ha tips om olika stora loppmarknader runt om i landet kan du klicka här.