Konsten att laga mat utomhus

På en camping har man inte samma bekvämligheter hemma, detta märks tydligt när det är dags att duka upp inför middagen. Avsaknaden av spis, porslin och kyl kan bli påfrestande i längden och göra det svårt att finna motivation att ta tag i matlagningen.

Grillen – camparens bästa vän

När man saknar spis och tröttnat på korv på konserv uppvärmd av ett stormkök finns det en trogen tjänare som kan göra den enklaste maträtt fantastiskt god. Vi syftar självklart på grillen. Den kräver ingen elektricitet och går att ta med sig överallt vilket gör den än mer lämplig att ta med sig på sin campingsemester. Skulle det vara så att du reser med begränsat utrymme så är det ingen anledning att utesluta grillningen. Engångsgrillar finns nämligen att köpa i din närmsta livsmedelsbutik och säkert också på campingplatsen. Dessa grillar funkar mycket väl om du bara vill grilla någon enstaka gång eller vill ta med dig matlagningen till exempelvis en strand.

Viktigt att vara försiktig

Det har varit en otroligt varm maj månad med enbart några få regndroppar. Detta har medfört en stor risk för gräs- och skogsbränder runt om i landet. Något som ökar i samma takt som risken för bränder när det är sommar är antalet picknickar. Trotts att värme och ledighet lockar att laga god grillad mat utomhus vädjar brandchefen Lars-Göran Uddholm att folk ska låta bli på grund av den rådande brandrisken. På Expressen kan man läsa om ytterligare en brandman som varnar allmänheten för risken med att grilla utomhus nu. Sedan 17 maj i år har det varit eldningsförbud i Stockholm, och än ser det inte ut att komma något regn på ett bra tag. Är du nyfiken på brandsäkerhet och vad som gäller när du ska grilla på campingen kan du läsa mer här.